Oslo, 26. mai 2024

End of Life for Visma Business

Det har ligget i kortene lenge. På ett eller annet tidspunkt avvikles Visma Business (VBus). Vi får håpe at BNxt innen den tid har all den funksjonalitet som finnes i VBus og som kundene og brukerne setter pris på. Og bytte av system til et med annen funksjonalitet, er en bra anledning til å tenke annerledes på forretningsprosessene og systemstøtte til dem. Personlig har jeg overlatt til ungdommen å jobbe med BNxt. Når jeg skal i skyen, er det uten retur.

Egentlig har vi lenge ventet på at Visma skal gi oss et varsel om End-of-Life for VBus. Det har enda ikke kommet noe konkret varsel, men Eddie Bratli skrev nylig på Community: Vi regner med å vedlikeholde Visma Business frem mot 2030. Men det kommer andre hint fra tid til annen. Jeg fikk ett på fredag:

Jeg meldte inn en sak til Visma om noe jeg opplever som en feil: Selv om jeg har satt opp i VBus at jeg vil ha loggført endinger og sletting av vinduer, så skjer det ikke. Svaret fra Visma var:

Hei Frode. Det er dessverre ingen funksjonalitet for dette, se svar fra utvikling: There is no function to log this in VB. When you delete a layout you are normally doing this via the Layout explorer and not as a post in a table. Only superusers should have access to delete layouts, not normal users. This you can restrict in Function access - General commands - Design - Page element - Delete page element.

Da jeg påpekte at det er en feil, var svaret:

Hei Frode. Så lenge dette aldri har blitt logget i vb, så blir det dessverre ikke sett som en bug. Beklager dette. Saken er lukket hos utvikling.

Så hos utvikling er det slik at om det alltid har vært feil, så er det ikke feil. Dette er ikke første gang jeg har fått denne tilbakemeldingen. Jeg ba om at det ble registrert som et ønske. Og denne gangen overrasket svaret meg:

Hei Frode. Nye ønsker om endringer i Visma Business blir dessverre ikke håndtert lenger. Om du har ønske som er relevant for BNxt kan du legge inn forslag på denne siden, BNxt product board

 

Jeg tenker at vi ikke skal håpe på spennende nyheter i versjon 19 når den kommer, muligens i september. Det blir (sitat) Feilrettinger og små forbedringer. Og da er det kanskje på tide for meg å gå av med pensjon også. Jeg trenger ikke vente til jeg er 70.

 

For øvrig har jeg skrevet en trigger som loggfører endringer (hvem og når) av vinduer i VBus, men jeg har ingen løsning på logging av hvem som sletter et vindu – bare når det skjer. Det kan være til hjelp om det er behov for å hente vinduet fra backup.

 

Resten av min blogg kan du lese her: frode.antun.no/VBus/blogg 

 

frode@antun.no