4. søndag i advent, 2019

VBus versjon 14.10

Vismas gave til Business-brukerne: Versjon 14.10

Fredag var en bra dag. Først fikk jeg blomster fra en glad kunde; røde roser. Min favoritt blant blomster. Jeg kan ikke meget om blomster, men jeg ser forskjell på Hestehov, Løvetann, Julestjerne og Rose. Resten går i kategorien «Andre blomster». Roser er penest. Særlig de røde. En perfekt start på dagen.

Så kom versjon 14.10 av VBus. Endelig. Omsider. Etterspurt og etterlengtet. Og noe forsinket må det vel være lov til å legge til.

Deretter var det stor middag med gode venner på Markveien Mat og Vinhus. En sikker vinner.

Og så dagens høydepunkt: Julekonsert med Reza og General vocals i Paulus kirke. Her var det tett mellom de store opplevelsene. Men da Yngve Søberg sang duett med sin fem år gamle datter, sittende på flygelet til Reza – da var det først helt stille i kirken og deretter løftet taket seg. Etter konserten var applausen slik at veggene rørte på seg – i takt med alle de rørte hjertene. Dette var årets konserthøydepunkt.

Lørdag måtte jeg bare pakke opp (installere) 14.10. Som vanlig er det mange små endringer som ved første øyekast virker ubetydelige. For eksempel at VBus nå «husker» størrelse og plassering på skjermen fra forrige sesjon. Og at man i vinduer kan sette krav til minste og største lengde på et tekstfelt; det siste kan være nyttig om en tekst skal videresendes til annet system med andre begrensninger enn VBus – og hvor oversendelsen feiler om teksten er for lang. Og når vi er inne på lengden på tekstfelt; Merket er nå et felt på 50 tegn. Mange har irritert seg over at det bare har vært plass til 20 tegn tidligere.

Jobber som går i bakgrunn i VBus er ikke nytt, men nå kan de settes opp med kortere intervall; ned til ett minutt. Det gjør testing ved implementering av ny jobb langt enklere.

Men jeg må si at det som gleder mest er at AutoInvoice-problemene både i versjon 13.10 og 14.0x synes å være løst. Jeg har tidligere skrevet om noen av disse problemene. Det er også introdusert mulighet for å kjøre test mot PEPPOL BIS 3.0 formatet, men dette har jeg ikke testet enda.

Ellers er de «nye» vinduene de samme som i versjon 14.01. Jeg oppfordrer alle til å melde fra til sin forhandler når de ser noe som ikke er som det bør være. Og alle forhandlere må ta et kritisk blikk på disse vinduene og gi Visma en ærlig tilbakemelding. Fortrinnsvis så raskt at det vi kan se et nytt og forbedret vindusoppsett til versjon 15.

Vi som jobber med VBus har vårt fokus på litt forskjellige områder. Det er slik det bør være. Ingen kan være best på alt. Mange kan være best på noe. Jeg skriver om det som jeg er opptatt av. Andre ville ha fremhevet helt andre ting. Her er Release notes og System Requirements. Dette kan du lese mellom slagene i romjulen.

Egentlig er det vel nå på tide å finne frem Lukas, kapittel 2.  Da jeg var liten (og det er lenge siden) var Maria trolovet med Josef. Nå (siden oversettelsen av 2011) var hun lovet bort til Josef. I mitt forvirrede hode er dette noe helt annet; i beste fall ble hun tvangsgiftet med Josef. Alternativene ønsker jeg ikke å tenke på. Dette er historien vi presenterer som koselig! Skal du lese juleevangeliet for barn så vurder den forrige oversettelsen. På den annen side; oversettelsen av 2011 er antagelig mer korrekt enn tidligere oversettelser. Og det er vel på tide at jeg tar innover meg at ikke alt ved denne fortellingen er trivelig.

Benytter anledningen til å ønske alle mine lesere en riktig god jul.

 

Resten av min blogg kan du lese her: frode.antun.no/VBus/blogg 

 

Frode Antun

Løsningsrådgiver

m: + 47 911 46 751

e: frode.antun@amesto.no

a: Smeltedigelen 1, 0195 Oslo

w: amestosolutions.no