Oslo, første søndag i advent 2023

Endret tredje søndag i advent 2023 og palmesøndag 2024

Versjon 18.10

Advent betyr ventetid, eller strengt tatt varsel om noe som kommer. Og det vi ventet på var versjon 18.10 som kom 16. januar. Ny versjon av VBus er som en graviditet; den kommer ikke alltid på termin. Da vi ventet vårt første barn (hun som har blitt politiker) gikk Bente (min meget bedre halvdel) nesten fire uker over termin. Det var en prøvelse, men det gikk bra. Slik var det muligens med versjon 18.10 også. Det er en feil i versjon 18.00: Det er ingen kontroll på om brukeren allerede har en aktiv sesjon, noe som kan føre til låsing. Dette fungerer dårlig sammen med lisensalternativet Aktive sesjoner som var et alternativ i tidligere tider, men som nesten ingen har; det vanlige er Navngitte brukere. Vi har i alle fall én kunde med denne listenstypen og her har de vendt seg til at hver bruker kan starte en ny sesjon når man trenger det. Det å sette i gang regenerering av lagersaldo kan være tidkrevende om man har 25 års historikk i VBus. Og da er det fristende å starte en ny sesjon av VBus, mens regenereringen skjer på den første. Men dette fungerer ikke godt i versjon 18.00. Men er løst i 18.10.

Buntoppdatering uten saldo-oppdatering

Det åpnes for å oppdatere bunter med bilag uten samtidig å oppdatere saldo-tabellene. De fleste vil vel tenke Hvorfor det? Og dette er virkelig noe som bare er relevant for de aller største. Noen virksomheter har så stort transaksjonsvolum at behandlingen går i bakgrunnen. Det kan være ordregenerering, fakturering og bilagsoppdatering. Og da kan det settes opp flere parallelle prosesser (sesjoner) som gjør det samme for å spare tid. De som har flest transaksjoner har satt opp mange applikasjon-servere for dette. Men når det kommer til buntoppdateringen, så hjelper det ikke for VBus låser saldo-tabellene når bilagslinjene skal bokføres. Det er litt som om det i sikkerhetskontrollen på Gardermoen bare er én sluse som alle skal gjennom. Da spiller det ingen rolle om de som venter på å komme i gjennom organiseres i én kø eller mange køer utenfor slusa. Og det er denne problemstillingen som altså fra 18.10 kan løses med å utsette oppdatering av saldo-tabellene. Og så kommer det naturligvis et menyvalg for oppdatering av saldo-tabellene. Du kan lese mer om dette her: Nye funksjoner 18.10.0 - Bokføring.

 

Forbedringer i logistikken

·         Tidligere, hvis du registrerte en kredit salgsordre (retur fra kunde) med fakturareferanse hvor varene var plukket fra et parti med urealisert lagerøkning (innkjøpet var ikke fakturamottatt), så ble Midlertidige kostnader fjernet fra TransStatus på alle avgangstransaksjoner fra dette varepartiet. Dette er nå løst.

·         Kombinasjonen av Totalrabatt% og Prisenhet kunne tidligere gi problemer i AutoInvoice. Dette er nå løst.

·         Vi har sett noen tilfeller av at to prosesser som begge oppretter en ordrejournal, når det skjer samtidig ender opp med å bruke samme journalnummer – som kan forårsake at produkttransaksjoner blir overskrevet og dermed mangler, f.eks. etter fakturering. Dette er nå løst.

Se også Forbedringer 18.10.0 - Logistikk.

 

Andre endringer

De andre endringene er kanskje ikke så veldig spennende (de heller):

·         Automatisk behandling av kredittsprerre (AutoCollect) – se Nye funksjoner 18.10.0 - Bokføring.

·         Nye alternativer for Purreflyt i AutoCollect – se Endrede funksjoner 18.10.0 - Bokføring.

·         UNSPSC (United Nations Standard Products and Services Code) i AutoInvoice faktura og produkt katalog – se Endrede funksjoner 18.10.0 - Logistikk.

·         AutoInvoice bruker API-nøkkel lagres kryptert i databasen – se Endrede funksjoner 18.10.0 - Teknisk.

Les gjerne komplett oversikt over nyheter og forbedringer i 18.10.

Det som ikke er nevnt er en liten perle. Det kan du lese om her.

 

Resten av min blogg kan du lese her: frode.antun.no/VBus/blogg 

 

 

Frode Antun

Løsningsrådgiver

amesto

                   Solutions

m: + 47 911 46 751

e: frode.antun@amesto.no

a: Smeltedigelen 1, 0195 Oslo

w: amestosolutions.no